dissabte, 12 de setembre del 2015

Tirem pel dret! Crònica del 10 de setembre a Sabadell

imatge de la cercavila
Un any més l’Esquerra Independentista de Sabadell, organitzada en el Moviment Popular de Sabadell, hem organitzat una cercavila que ha sortit de Plaça Creu Alta i ha acabat l’Auditori del Carrer Lacy (del Casal Pere IV). Amb un discurs clarament anticapitalista, en el transcurs d’aquesta s’ha assenyalat la precarietat laboral de Movistar, que ja va ser motiu de vaga aquest mateix any, com també Catalunya Caixa per denunciar el paper que juguen bancs i caixes en l’estructura actual.


Amb una ferma aposta pel feminisme, l’església no ha quedat exempta de ser denunciada com a un agent perpetuador del patriarcat, com també ho són totes aquelles grans empreses que es beneficien i fomenten uns estereotips de bellesa que aguditzen la cosificació a què es veuen sotmeses les dones. En aquest sentit, s’ha volgut assenyalar ZARA com a clar exemple. Per tot això és necessari recuperar la sobirania del propi cos.

En finalitzar la cercavila, s’han realitzat els parlaments de la CUP – Crida Constituent en un auditori ple a vessar, amenitzats amb actuacions intercalades d’Ebri Knight en acústic.


En primer lloc ha parlat la Míriam Ferrandiz (militant de Justa Revolta i d’Endavant i actualment regidora de la Crida per Sabadell), que ha posat l’accent en què la institució és una eina i que no hem de permetre que les institucions ens segrestin la lluita. Que el moviment popular ha de seguir sent la palanca de ruptura i que la institució no és cap garantia de transformació sense un moviment fort.

Tot seguit, la Pilar Castillejo (regidora i membre del COP de Ripollet), ha començat recordant que el Vallès és terra de lluites, i que som hereves de les que ens han precedit en aquest incansable camí. Que cal seguir practicant una política radical, que ve i va a l’arrel, i que és aquesta praxis la que ha acabat reflectida en un augment de vots i regidores en moltes ciutats i pobles del Vallès i dels Països Catalans en general. Ha emfatitzat que cal apostar per una democràcia directa i ser conscients de la força del municipalisme per arribar a desconnectar-nos d’Espanya i  subvertir l’ordre actual.

El David Fernandez (fins ara diputat de la CUP-AE) ha començat donant suport al combatiu poble kurd. Ha exposat que les coses sembla que estan canviant, si més no, pel que fa a formes de fer política, i ha esmentat l’exemple del pujolisme, que ha estat enviat a les escombraries de la història. Però encara queden coses per fer: el frau fiscal, els desnonaments, l’atur, les retallades, els interessos del deute que encara es segueixen pagant, etcètera... I per fer-hi front és necessari assolir una plena sobirania en tots els sentits i mantenir la lluita constant per la irrupció de les classes populars.

El darrer en parlar, l’Antonio Baños (cap de llista de la CUP-Crida Constituent), ha començat recordant els feminicidis que encara perduren als Països Catalans. En referència a la Unió Europea, ha esgrimit que no la volem, que el que volem és un suport i una unió entre els pobles europeus que fan front al sistema capitalista patriarcal. I que no triarem com pagar el deute, perquè senzillament no el pagarem, com tampoc volem triar a quina mútua hem d’anar perquè la sanitat ha de ser pública, ningú se n’ha de poder lucrar. Així, tampoc no triarem entre si hem de desobeir o no.

Acte polític al teatre del C/ Lacy
Acte polític al teatre del C/ Lacy
Aquest ha estat un acte que marca el final de la precampanya i l’inici d’unes intensives setmanes de treball conjunt, de reptes, i que apunta una l'obertura de nous escenaris en què caldrà lliurar batalles ideològiques i mostrar-nos fermes en els nostres postulats.

Des d'Endavant defensarem amb fermesa que la possibilitat de canvi està al carrer i que només amb la Unitat Popular podem seguir avançant cap als nostres objectius. Que només unint les lluites podem enfortir-nos i estendre’ns. Que la independència no es pacta, ni tampoc hem d’esperar que ens la concedeixin sinó que l'hem de lluitar. Estem convençudes que la independència és un camí per a la ruptura amb l'Estat i amb la Unió Europea per canviar l'ordre social i construir una república catalana socialista i feminista als Països Catalans, que no admeti l’explotació. I estem convençudes que aquest objectiu és possible i necessari.