dissabte, 27 d’abril del 2013

VISCA EL PRIMER DE MAIG ANTICAPITALISTA I FEMINISTA!  

 

Manifestació. 1 de Maig a les 12.00h a RENFE (Centre), Sabadell.
Vallès Anticapitalista.

El 1r de Maig commemorem la lluita que milions d'homes i dones venim mantenint des de fa segles en defensa de la dignitat i els drets de la classe treballadora. Aquest dia recordem la lluita de 1886 a Chicago per la jornada de 8 hores en què van assassinar cinc treballadors anarquistes. Des de llavors han estat moltes les conquestes que hem arrencat a la patronal, reconeixement del dret al treball, a la seguretat i salut laboral, a la negociació col·lectiva, a les condicions de treball dignes...

Però avui  aquestes conquestes estan sent destruïdes a un ritme vertiginós sota el pretext d'una crisi que no és responsabilitat de les treballadores. La situació a la que ens porten no és inevitable, ni la única sortida possible a la seva crisi. Quan ens parlen de “consolidació fiscal” o de “tot si val per reduir el dèficit” nosaltres responem que el que s’ha de fer és redistribuir el treball i la riquesa. Quan ens parlen de refundar el capitalisme nosaltres responem que la única opció possible per superar la crisi és destruir-lo. Quan ens rebaixen els salaris i ens empitjoren les condicions laborals legalment pel sol fet de ser dones, nosaltres responem que sols destruint el patriarcat aconseguirem abolir les desigualtats. Quan detenen i persegueixen immigrants, nosaltres no ens cansarem de dir que cap persona és il·legal.
Autòctona o estrangera la mateixa classe obrera!

A més, es confirma que l’altra via per sortir de les crisis serà carregar els seus efectes a les espatlles de les dones, forçant-nos a tornar al rol tradicional de treballadores a la llar sense reconeixement i per amor.

I sabem com construir alternatives, ho demostrem dia a dia, inundant cada àmbit de les nostres vides amb exemples de solidaritat i cooperació. Demostrant, a més, mentre avancem, que hem perdut la por.

Som les protagonistes de la nova societat i la volem construir amb unes bases de justícia social, llibertat, participació, igualtat, suport mutu i autogestió.

Per que la nostra lluita és justa i perquè la seva repressió és política demanem l’absolució de totes les encausades i la dimissió de tots els responsables.

Recuperem els drets que ens han arrabassat, el dret al treball, a tenir un salari, una pensió i un habitatge digne, uns serveis públics de qualitat i gratuïts per a tota la població.

Impedim que uns pocs rics i sense escrúpols ens manipulin i explotin perquè treballem humiliats pel seu benefici.

VISCA LA LLUITA DE LA CLASSE TREBALLADORA!
NOSALTRES PRODUÏM, NOSALTRES DECIDIM!