dimarts, 5 de febrer de 2013

NO PAGUEM


PER UN TRANSPORT PÚBLIC AL SERVEI DE LES CLASSES POPULARS : NO PAGUEM
Dimecres 6 de Febrer a les 8.00h a Renfe Centre de Sabadell.

En el procés d’empobriment i despossessió que estem patint el conjunt de treballadors/treballadores i sectors populars, aquest mes de gener tornem a ser colpejades per part de TMB i les diferents administracions públiques amb una nova pujada de les tarifes del transport públic.

El transport públic és un dret fonamental del conjunt de treballadors i treballadores  i hem de frenar  aquest nou procés d’espoli o robatori social que estem patint.

Ja fa massa temps que  patim un encariment injustificat del transport públic que han fomentat tots els partits polítics presents als diferents òrgans de govern.

Hi ha una sobrecàrrega de gestors privats amb finançament de diners públics del transport a l'Àrea Metropolitana (tres organismes públics més tots els ajuntaments que en formen part), que no han patit cap retallada ni de sous, ni d'alts càrrecs,  i la classe política només dóna solucions que perjudiquen als i les usuàries del transport públic.
Denunciem, a més a més, l’ús de diner públic per finançar empreses privades que donen servei de transport (TRAM Baix i Besòs, Bicing, etc.),...

Algunes de les mesures que proposem són:

a) Gratuïtat per a persones en situació d’atur o pobresa
 

b) Tarificació social per a persones jubilades, estudiants i infants
 

c) Reducció del preu del transports fins a preus populars, cap a augment de preus
 

d) Recuperació de la gestió pública de totes les companyies de transport
 

e) Cap acomiadament ni disminució salarial i laboral als treballadors de Metro i Bus
 

f) Readmissió d’Andreu De Cabo, treballador de TMB acomiadat per denunciar la malversació dels directius de TMB

g) Aturar la demanda contra el Centre Social Autogestionat Can Vies de Sants (BCN) propietat de Transports Metropolitans de Barcelona.

EL TRANSPORT PÚBLIC ÉS UN DRET NO UN PRIVILEGI.