dimarts, 6 de novembre del 2012

ATUREM LES AGRESSIONS A LA CLASSE TREBALLADORA. EL VALLÈS EN VAGA.



El 14 de novembre diversos col·lectius, moviments socials i sindicats combatius ens sumem a la convocatòria de Vaga General que es durà a terme a l'Estat espanyol i a altres països de la UE com Grècia, Portugal i Itàlia.

Amb l'excusa de la crisi, els últims mesos els governs espanyol i autonòmic han endurit la seva política de retallades i reformes provocant una situació d'emergència social. L’última reforma laboral no només ha augmentat l'atur sinó que ha permès l'aplicació generalitzada d’ERE's, reduccions de sous i ajustos que han afectat les condicions de vida de treballadors i treballadores. A aquesta reforma laboral hem de sumar la reducció de pressupostos en sanitat i educació que han col·lapsat els serveis públics, la plaga de desnonaments que deixen sense llar a milers de famílies i la repressió en forma de detencions i multes contra qui lluita contra aquestes barbaritats.

Contra el “rescat” europeu
Per si fos poc, el govern i la UE preparen un segon “rescat” per a l'Estat espanyol molt més gran. Aquests saqueigs anomenats “rescats” pretenen seguir subvencionant deutes privats dels bancs a costa de retallar en els serveis públics més bàsics deixant la política econòmica del país en mans del Banc Central Europeu. Hem pogut veure en Grècia els efectes devastadors del neoliberalisme de la UE i el BCE.

Una vaga internacional
Donat que aquests ajustos s'apliquen a escala internacional, el 14 de novembre s'ha convocat una vaga també a nivell internacional en els països del sud d'Europa. Des dels col·lectius que al Vallès subscrivim aquest manifest pensem que la vaga del 14 ha de superar les convocatòries del sindicalisme oficial. Som conscients que l'actitud pactista i buròcrata  de les direccions de CCOO i UGT ha provocat el desengany i el menyspreu de molta gent, però no ens podem permetre que aquesta actitud es tradueixi en una paràlisis de la lluita.

Una Vaga Social de tots i més enllà del 14-N
El 14 de novembre ha d'anar més enllà d'una sola jornada i ha de ser l'inici d'una lluita que pugui aturar les múltiples agressions a la classe treballadora. S'han d'aturar empreses, transports, comunicacions, administracions.... Ha de ser una vaga de consum en què no es comprin productes i una vaga social en què ha de participar tothom que està patint les retallades i reformes: persones aturades, jubilades, estudiants, sense papers... Si no ens mobilitzem per impedir-ho, si pensem que no hi ha res a fer, la nostra misèria seguirà creixent mentre els poderosos es seguiran enriquint.

Pel repartiment del treball i la riquesa

Perquè la crisi la paguin els rics

Convocatòries comarcals:

SABADELL
11:30h Eix Macià

TERRASSA
12.00h Plaça Vella
18.00h Plaça Dr Robert (Mútua Terrassa)

SANT CUGAT
12.00h Plaça de la Vila

CERDANYOLA
12.00h Plaça Abat Oliva